Luxusní vajíčková pomazánka (velikonoční)

Luxusní vajíčková pomazánka
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    10 min
  • Porce
    6
  • Celkový čas
    15 min

Vejce je jedním ze symbolů Velikonoc a často se stává, že i ve vaší lednici najdete hojné množství ať barvených, tak nebarvených vajíček. Co s přebytkem vajec? Odpověď zní: “Vaječná pomazánka!”

Luxusní vajíčková pomazánka je ideální velikonoční pomazánka, která se perfektně hodí jak na chlebíčky, tak na jednohubky. Připravte ji jako pohoštění během Velikonočních svátků nebo z přebytku vajec. K této pomazánce se skvěle hodí naše domácí housky bez kynutí.

Suroviny na velikonoční vajíčkovou pomazánku

  • 3 uvařené vejce natvrdo
  • 1/4 červené cibule
  • 3 plátky šunky
  • 2 lžíce majonézy
  • 100 g žervé nebo Lučiny
  • 40 g pomazánkového másla
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • čerstvě namletý pepř
  • sůl
  • na ozdobu: kyselé okurky, červená cibule, bylinka

TIP: Pokud chcete opravdu tu nejluxusnější verzi pomazánky, vmíchejte do výsledné pomazánky 1 oloupané avokádo. Přidejte i lžičku citronové šťávy, aby avokádo nezhnědlo. Můžete přidat i nať z jarní cibulky.

Postup přípravy luxusní vajíčkové pomazánky

  1. Uvařte si 3 vejce natvrdo, slijte a nechte vychladnout ve studené vodě. Mezitím si najemno nakrájejte čtvrt červené cibule. Šunku nakrájejte na menší kostičky.
  2. Vychladnuté vejce si oloupejte a v misce je rozmačkejte vidličkou. K vejcím přidejte lžíci plnotučné hořčice, 2 lžíce majonézy a nakrájenou cibuli se šunkou. Pomazánku dobře promíchejte a poté dochuťte solí a čerstvě namletým černým pepřem.
  3. Pomazánku nechte alespoň 1 hodinu uležet v lednici.
  4. Vychlazenou pomazánku podávejte na topinky, tousty nebo čerstvé pečivo. Dopo

TIP: Pokud chcete pomazánku lehce pikantní, přidejte trošku mletého kajenského pepře.

Chutnala vám luxusní vajíčková pomazánka? Vyzkoušejte také:

Ingredients

Luxusní vajíčková pomazánka všech dob

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.