-
Čas přípravy5 min
-
Doba vaření10 min
-
Porce6
-
Celkový čas15 min
Vejce je jedním ze symbolů Velikonoc a často se stává, že i ve vaší lednici najdete hojné množství ať barvených, tak nebarvených vajíček. Co s přebytkem vajec? Odpověď zní: “Vaječná pomazánka!”
Luxusní vajíčková pomazánka je ideální velikonoční pomazánka, která se perfektně hodí jak na chlebíčky, tak na jednohubky. Připravte ji jako pohoštění během Velikonočních svátků nebo z přebytku vajec. K této pomazánce se skvěle hodí naše domácí housky bez kynutí.
Suroviny na velikonoční vajíčkovou pomazánku
- 3 uvařené vejce natvrdo
- 1/4 červené cibule
- 3 plátky šunky
- 2 lžíce majonézy
- 100 g žervé nebo Lučiny
- 40 g pomazánkového másla
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- čerstvě namletý pepř
- sůl
- na ozdobu: kyselé okurky, červená cibule, bylinka
TIP: Pokud chcete opravdu tu nejluxusnější verzi pomazánky, vmíchejte do výsledné pomazánky 1 oloupané avokádo. Přidejte i lžičku citronové šťávy, aby avokádo nezhnědlo. Můžete přidat i nať z jarní cibulky.
Postup přípravy luxusní vajíčkové pomazánky
- Uvařte si 3 vejce natvrdo, slijte a nechte vychladnout ve studené vodě. Mezitím si najemno nakrájejte čtvrt červené cibule. Šunku nakrájejte na menší kostičky.
- Vychladnuté vejce si oloupejte a v misce je rozmačkejte vidličkou. K vejcím přidejte lžíci plnotučné hořčice, 2 lžíce majonézy a nakrájenou cibuli se šunkou. Pomazánku dobře promíchejte a poté dochuťte solí a čerstvě namletým černým pepřem.
- Pomazánku nechte alespoň 1 hodinu uležet v lednici.
- Vychlazenou pomazánku podávejte na topinky, tousty nebo čerstvé pečivo. Dopo
TIP: Pokud chcete pomazánku lehce pikantní, přidejte trošku mletého kajenského pepře.
Chutnala vám luxusní vajíčková pomazánka? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Luxusní vajíčková pomazánka všech dob
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review